top of page

Een bowling bouwenBent u van plan om een bowlingcentrum te beginnen of uw bestaande onderneming uit te breiden met bowlingbanen?
Dan is Active Bowling Products de ideale partner om deze plannen te verwezenlijken. Wij hebben al meer dan 40 jaar ervaring binnen de bowlingbranche en hebben veelzijdige ervaring met het ontwerpen, produceren, installeren en continueren van bowlingfaciliteiten.

 

Indien u overweegt bowlingbanen aan te schaffen, zijn de volgende vragen

belangrijk:

1. Welke gebruikers vormen de doelgroep?
2. Wat is de te verwachten bezettingsgraad?
3. Wat zij de afmetingen van de beschikbare ruimte?
4. Wat kost het?

Welke gebruikers vormen de doelgroep?

In Nederland is het gebruik van bowlingbanen voor 90% recreatief.
Het is een sociaal gebeuren, dat voor de gezelligheid, bij vereniging- en bedrijfsuitjes, in vriendengroepen of familieverband plaats vindt. Vaak in combinatie met horeca arrangementen. Voor deze doelgroep is de beleving belangrijk. Naaste geavanceerde computertelling en aankleding van de bowlingbanen kan dit door licht- en muziekeffecten een extra dimensie krijgen. Indien u hiernaast ook de overige 10% wedstrijdbowlers als klant wilt binden, zal voor deze groep de uitvoering van de banen aan eisen van het wedstrijd regelement moeten voldoen. Tevens dienen de baanoppervlakken dagelijks geprepareerd te worden.

Wat is de verwachten bezettingsgraad?

Belangrijk voor het rendement is de bezettingsgraad. Bij een gemiddelde bezettingsgraad van 3 uur per dag per baan zal een bowlingbaan voor recreatieve doeleinden al levensvatbaarheid hebben. Bij een baan voor officieel wedstrijd gebruik zal dit al snel op 5 uur per baan per dag liggen. Dit wordt veroorzaakt door hogere aanschaf- en onderhoudskosten. In beide gevallen wordt ervan uitgegaan, dat de huisvestingskosten in lijn zijn met het landelijk gemiddelde.

Wat zijn de afmetingen van de beschikbare ruimte?

Voor bowlingbanen van wedstrijdafmetingen is een lengte van minimaal 30 meter vereist. Dit is inclusief het zitgedeelte en een meter achter de machines voor het onderhoud. De breedte is afhankelijk van het aantal banen. Per set van 2 banen is 3,45 meter vereist. Bowlingbanen voor recreatie doeleinden zijn niet gebonden aan de officiële wedstrijdeisen en kunnen hierdoor eenvoudig ca. 5 meter ingekort worden zonder dat dit optisch direct opvalt. De wenselijke hoogte van het plafond dient minimaal 3,25 meter. De bowlingbaan wordt opgebouwd tot 45 cm boven de bestaande vloer. Tevens dienen er nog monitoren(ca.60cm) te hangen aan het plafond t.b.v. computerscoretelling.

Indien de lengte niet toereikend is, kan er ook voor FunBowl gekozen worden. De breedte hiervan is per set van 2 banen 2,82 meter. De lengte kan variëren tussen 8 en 16 meter. 

Bekijk hier de website van FunBowl:

Wat kost een bowlinginstallatie ?

De prijzen van bowlingbanen variëren al gelang type en de uitvoering:


- Voor officiële wedstrijd banen liggen deze tussen €35.000,- en € 40.000,- exclusief btw per baan
- Voor recreatieve banen liggen deze tussen € 20.000,- en € 27.500,- exclusief btw per baan
- Active Mini Bowling (FunBowl) is verkrijgbaar vanaf € 16.500,-  exclusief btw per baan

bottom of page